Päronchutney

1 tim 45 min
Arbetstid: 15 min
Buffé Tillbehör
Päronchutney

Päronchutney med väl avvägd kryddning av ingefära och kryddnejlika. Russin och valnötter bidrar till en härlig konsistens.

Ingredienser

Mjuka päron
3
Gul lök
1
Citron, rivet skal och saft
½
Apelsin, rivet skal och saft
½
Strösocker
1 dl
Ljusa russin
1½ dl
Äppelcidervinäger
½ dl
Malen kryddnejlika
1 krm
Malen ingefära
1 krm
Grovt hackade valnötter
½ dl

Gör så här

  • Skala, kärna ur och skär päronen i mindre bitar. Skala och finhacka löken.
  • Lägg alla ingredienser, utom valnötterna, i en kastrull. Låt sjuda på svag värme utan lock, ca 1 ½ tim tills det tjocknat.
  • Vänd ner nötterna och smaka av med salt. Låt kallna.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per dl

Energi:

282 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per dl
Fiber: - 6,6 g
Protein: 3,5 % 2,4 g
Fett: 15,4 % 4,9 g
Kolhydrater: 81,1 % 56,4 g
https://www.arla.se/recept/paronchutney/