Päron- och avokadosallad med ädelostdressing

Päron- och avokadosallad med ädelostdressing

20 min Huvudrätt
Recept på fräsch och supergod sallad med den klassiska smakkombinationen ädelost och päron. Avokado och mandel balanserar smakerna väl och gör salladen matig.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/paron--och-avokadosallad-med-adelostdressing/

Gör så här

  • Kärna ur och klyfta päronen. Dela och kärna ur avokadon. Ta ur fruktköttet i bitar med en tesked.
  • Lägg salladen på ett fat. Lägg på päron och avokado.
  • Salta och peppra och häll över citronsaften. Strö över mandeln.
  • Blanda smulad ädelost och crème fraiche.
  • Klicka lite dressing över salladen och servera resten till.
Klart!
Energi:

410 kcal

Protein: 11 g
Kolhydrater: 17 g
Fett: 34 g

Ingredienser

Päron
3
Avokados
2
Blandad grönsallad
4 dl
Flingsalt
1 tsk
Svartpeppar
½ krm
Citron, pressad saft
½
Saltrostad mandel
1 dl