Parmesankräm med ugnsbakade körsbärstomater

45 min Brunch Buffé Förrätt
Parmesankräm med ugnsbakade körsbärstomater

Krämigt, frasigt och fullt av smak! Den här parmesankrämen på kavring med ugnsbakade körsbärstomater är ett perfekt tilltugg eller liten förrätt. Syrliga tomater möter den lena färskosten och den salta parmesanen – en enkel men lyxig kombination som alltid går hem.

Ingredienser

Körsbärstomater
16
Olivolja
1 msk
Flingsalt
1 tsk
Grovmalen svartpeppar
½ tsk
150 g
Parmesanost riven
2½ dl
Citron
skal från 1
Kavring
8 skivor

Garnering:

Olivolja
1 tsk
Flingsalt
½ tsk
Nymalen svartpeppar
2 krm
Färsk timjan
2 kvistar

Gör så här

  • Sätt ugnen på 190º eller 175º varmluft.
  • Halvera körsbärstomaterna och placera på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och strö på salt och nymalen svartpeppar.
  • Ugnsbaka i ca 30 min, tills tomaterna fått färg och skrumpnat ihop något. Ta ut plåten och låt svalna.
  • Rör ihop färskost, riven parmesan och citronskal.
  • Skär bort kanterna på kavringen och skär varje skiva fyra st små kvadrater.
  • Bred på oströran och lägg på tomater. Ringla över lite olivolja, flingsalt och svartpeppar. Toppa med timjanblad.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

389 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 6,2 g
Protein: 15 % 14,4 g
Fett: 54,3 % 23,9 g
Kolhydrater: 30,7 % 29,4 g
https://www.arla.se/recept/parmesankram-med-ugnsbakade-korsbarstomater/