Parmesankräm med ugnsbakade körsbärstomater
45 min
Brunch
Buffé
Förrätt
•
Krämigt, frasigt och fullt av smak! Den här parmesankrämen på kavring med ugnsbakade körsbärstomater är ett perfekt tilltugg eller liten förrätt. Syrliga tomater möter den lena färskosten och den salta parmesanen – en enkel men lyxig kombination som alltid går hem.
Ingredienser
|
Körsbärstomater
|
16 |
|---|---|
|
Olivolja
|
1 msk |
|
Flingsalt
|
1 tsk |
|
Grovmalen svartpeppar
|
½ tsk |
| 150 g | |
|
Parmesanost riven
|
2½ dl |
|
Citron
|
skal från 1 |
|
Kavring
|
8 skivor |
Garnering:
|
Olivolja
|
1 tsk |
|---|---|
|
Flingsalt
|
½ tsk |
|
Nymalen svartpeppar
|
2 krm |
|
Färsk timjan
|
2 kvistar |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
389 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6,2 g |
| Protein: | 15 % | 14,4 g |
| Fett: | 54,3 % | 23,9 g |
| Kolhydrater: | 30,7 % | 29,4 g |