Parisare med falukorv i hamburgerbröd

20 min
Parisare med falukorv i hamburgerbröd

En svensk klassiker med en twist: stekta saftiga falukorvsskivor serverade i mjukt hamburgerbröd med ketchup, senap, rostad lök och krämig bostonmajjo. Enkelt, snabbt - och kul!

Nytt

Ingredienser

Falukorv
300 g
2 msk
Hamburgerbröd
4
Tomatketchup
2 msk
Senap
2 msk
Rostad lök
2 msk
Romansallad
4 blad

Bostonmajjo:

2 dl
Bostongurka
1 dl
Majonnäs
2 msk
Salt
2 krm
Nymalen svartpeppar
2 krm

Till servering:

Morot
250 g
Gurka
1
Röd paprika
1

Gör så här

  • Börja med att röra ihop bostonmajjon. Blanda crème fraiche, bostongurka, majonnäs, salt och peppar. Ställ kallt.
  • Förbered grönsaksstavarna. Skala morot. Skär alla grönsaker i stavar.
  • Skär korven i 12 st cm tjocka skivor. Stek korven i smör- & rapsolja tills de får fin gyllenbrun yta, ca 2–3 min per sida.
  • Rosta snittytan på hamburgerbröden. Fyll dem med ketchup, senap, romansallad, stekt falukorv och bostonmajjo.
  • Servera parisare direkt med grönsaksstavar.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

641 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 5,1 g
Protein: 10,6 % 16,7 g
Fett: 58,4 % 42,4 g
Kolhydrater: 31 % 48,9 g
https://www.arla.se/recept/parisare-med-falukorv-i-hamburgerbrod/