Parisare
30 min
Huvudrätt
•
En matig macka som tillsammans med rödbetor, blandad sallad och lite ketchup blir till en hel middag. Välj färs av naturbeteskött som fått gå ute och beta fritt.
Ingredienser
|
Nötfärs
|
500 g |
|---|---|
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
|
Lantbröd
|
4 skivor |
| 3 msk |
Till servering:
|
Stekta ägg
|
4 |
|---|---|
|
Inlagda rödbetor
|
|
|
Blandad grönsallad
|
|
|
Ev tomatketchup
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Detta recept kommer från boken "Göra gott : kokbok för unga miljöhjältar" (2020) av Malin Landqvist, Victoria Voss, Johan Rockström
Näringsvärden, per port
Energi:
504 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,2 g |
| Protein: | 28,8 % | 35,8 g |
| Fett: | 50,7 % | 28,9 g |
| Kolhydrater: | 20,5 % | 25,4 g |