Parisare
30 min
Huvudrätt
•
&format=webp)
En matig macka som tillsammans med rödbetor, blandad sallad och lite ketchup blir till en hel middag. Välj färs av naturbeteskött som fått gå ute och beta fritt.
Ingredienser
Nötfärs
|
500 g |
---|---|
Salt
|
1 tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
Lantbröd
|
4 skivor |
3 msk |
Till servering:
Stekta ägg
|
4 |
---|---|
Inlagda rödbetor
|
|
Blandad grönsallad
|
|
Ev tomatketchup
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Detta recept kommer från boken "Göra gott : kokbok för unga miljöhjältar" (2020) av Malin Landqvist, Victoria Voss, Johan Rockström
Näringsvärden, per port
Energi:
504 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,2 g |
Protein: | 28,8 % | 35,8 g |
Fett: | 50,7 % | 28,9 g |
Kolhydrater: | 20,5 % | 25,4 g |

