Parfait

3 tim 20 min Dessert Efterrätt
Parfait

Det här är ett lättlagat och smarrigt grundrecept på parfait. Smeten är smaksatt med vanilj och fryses i portionsformar, gärna i silikon, vilket är väldigt praktiskt när man ska servera parfait. Perfekt att ha på lut i frysen och ta fram så mycket som behövs åt gången. Värm hallon med lite socker och servera till den ljuvliga parfaiten.

Carolina Soudah
Carolina Soudah Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Ingredienser

Äggulor
3
Florsocker
1 dl
Vaniljpulver
1 krm
3 dl

Till servering:

Frysta hallon
250 g
Strösocker
½ dl

Gör så här

  • Vispa äggulor, florsocker och vaniljpulver poröst. Vispa grädden och blanda den med äggsmeten.
  • Häll smeten i portionsformar, gärna i silikon. Frys i ca 3 tim, gärna längre.

Servering:

  • Värm hallonen med sockret.
  • Ploppa ut parfaiterna ur formarna och servera med de varma hallonen.
Klart!

Självklart kan parfaitsmeten frysas i endast en form. Då behöver den längre tid i frysen.

Näringsvärden, per portion med varma hallon

Energi:

306 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 3 g
Kolhydrater: 21 g
Fett: 23 g
https://www.arla.se/recept/parfait/