Parfait
3 tim 20 min
Dessert
•
Det här är ett lättlagat och smarrigt grundrecept på parfait. Smeten är smaksatt med vanilj och fryses i portionsformar, gärna i silikon, vilket är väldigt praktiskt när man ska servera parfait. Perfekt att ha på lut i frysen och ta fram så mycket som behövs åt gången. Värm hallon med lite socker och servera till den ljuvliga parfaiten.
Carolina Soudah
Receptkreatör
Ingredienser
|
Äggulor
|
3 |
|---|---|
|
Florsocker
|
1 dl |
|
Vaniljpulver
|
1 krm |
| 3 dl |
Till servering:
|
Frysta hallon
|
250 g |
|---|---|
|
Strösocker
|
½ dl |
Gör så här
Servering:
Markera receptet som tillagat
Självklart kan parfaitsmeten frysas i endast en form. Då behöver den längre tid i frysen.
Näringsvärden, per port
Energi:
295 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,6 g |
| Protein: | 3,7 % | 2,7 g |
| Fett: | 67,1 % | 22,4 g |
| Kolhydrater: | 29,2 % | 21,2 g |