Paprikasalsa

Paprikasalsa

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(25 st)

En smakrik salsa med paprika och vitlök. Passar till det mesta på grillen men särskilt god till korv och fläskkött.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på grill, 250°. Dela och kärna ur paprikorna. Skala lök och vitlök. Skär löken i grova klyftor och grovhacka vitlöken. Lägg paprikorna med skalsidan uppåt i en ugnssäker form tillsammans med lök och vitlök. Ringla smör-&rapsolja över och rosta i mitten av ugnen ca 20 min eller tills paprikaskalen börjar bli svarta. Lägg paprikorna i en plastpåse och låt dem svalna. Dra sedan av skalen. Mixa paprika, lök, vitlök och smör-&rapsoljan från formen till en slät sås i en matberedare eller med stavmixer. Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Kan förvaras en vecka i kylskåp. Tips! Byt ut paprikorna mot 1 burk grillad paprika i olja. Minska till 1 vitlöksklyfta och hacka den och den gula löken fint. Slå av oljan från paprikan och mixa med lök och övriga ingredienser.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 110 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 5 g
  • Fett: 9 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem