Panzanella med chiliost
45 min
•
&format=webp)
Panzanella är en italiensk brödsallad som passar perfekt till grillat, buffén eller som enklare lunch. Gör den helst under sommarhalvåret då tomaterna är som allra bäst!
Ingredienser
Sallad:
Ciabatta
|
1 |
---|---|
Rödvinsvinäger
|
2 msk |
Körsbärstomater
|
250 g |
Gurka
|
1 |
Vitlöksklyftor
|
2 |
Rödlök
|
1 |
Grillad paprika i olja, avrunnen
|
200 g |
Bladpersilja
|
1 kruka |
Färsk basilika
|
1 kruka |
Kapris
|
2 msk |
Olivolja
|
½ dl |
Flingsalt
|
Chiliost:
200 g | |
Chili flakes
|
½ tsk |
Olivolja
|
Gör så här
Näringsvärden, per port
Energi:
395 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 10 g |
Kolhydrater: | 21 g |
Fett: | 30 g |

