Panzanella med chiliost

45 min
Panzanella med chiliost

Panzanella är en italiensk brödsallad som passar perfekt till grillat, buffén eller som enklare lunch. Gör den helst under sommarhalvåret då tomaterna är som allra bäst!

Ingredienser

Sallad:

Ciabatta
1
Rödvinsvinäger
2 msk
Körsbärstomater
250 g
Gurka
1
Vitlöksklyftor
2
Rödlök
1
Grillad paprika i olja, avrunnen
200 g
Bladpersilja
1 kruka
Färsk basilika
1 kruka
Kapris
2 msk
Olivolja
½ dl
Flingsalt

Chiliost:

200 g
Chili flakes
½ tsk
Olivolja

Gör så här

  • Skär brödet i grova bitar och lägg i en skål. Häll på vinäger och blanda väl. Låt dra 30 min.
  • Halvera tomaterna. Skala gurkan och skär i grova bitar. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Skala och skiva löken tunt. Strimla paprikan. Grovhacka bladpersilja och basilika.
  • Blanda alla grönsaker, kapris och olivolja med brödbitarna. Smaka av med flingsalt.
  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft. Skär osten i 4 skivor och lägg i en liten smord ugnsform. Strö på chili flakes och droppa över lite olivolja. Värm i mitten av ugnen 10-12 min. Servera till salladen.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

395 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 10 g
Kolhydrater: 21 g
Fett: 30 g
https://www.arla.se/recept/panzanella-med-chiliost/