Panzanella med chiliost

Panzanella med chiliost

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(3 st)

45 min

Panzanella är en italiensk brödsallad som passar perfekt till grillat, buffén eller som enklare lunch. Gör den helst under sommarhalvåret då tomaterna är som allra bäst!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Ingredienser

Antal portioner

Sallad:

  • 1 ciabatta
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 gurka
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 rödlök
  • 200 g grillad paprika i olja, avrunnen
  • 1 kruka bladpersilja
  • 1 kruka färsk basilika
  • 2 msk kapris
  • ½ dl olivolja
  • flingsalt

Chiliost:

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Gör så här

Gör så här

  1. Skär brödet i grova bitar och lägg i en skål. Häll på vinäger och blanda väl. Låt dra 30 min.
  2. Halvera tomaterna. Skala gurkan och skär i grova bitar. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Skala och skiva löken tunt. Strimla paprikan. Grovhacka bladpersilja och basilika.
  3. Blanda alla grönsaker, kapris och olivolja med brödbitarna. Smaka av med flingsalt.
  4. Sätt ugnen på 200°. Skär osten i 4 skivor och lägg i en liten smord ugnsform. Strö på chili flakes och droppa över lite olivolja. Värm i mitten av ugnen 10-12 min. Servera till salladen.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 395 kcal
  • Protein: 10 g
  • Kolhydrater: 21 g
  • Fett: 30 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag