Panzanella med ädelost och grönkål
                                
                                     45 min
                                
                                    Brunch
                                    Buffé
                                    Huvudrätt
                        
                    
                
                    •
                    
            
        &format=webp) 
    Panzanella är en härlig toskansk brödsallad perfekt att laga på dagsgammalt bröd. Ofta innehåller den tomater men här är det betor, grönkål och ädelost i salladen.
Ingredienser
| 
                                            
                                                Dagsgammalt ljust surdegsbröd
                                            
                                     | 4 skivor | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Olivolja
                                            
                                     | 2 msk | 
| 
                                            
                                                Flingsalt
                                            
                                     | ½ tsk | 
| 
                                            
                                                Färsk grönkål
                                            
                                     | 200 g | 
| 140 g | |
| 
                                            
                                                Valnötter
                                            
                                     | 1 dl | 
Rostade betor:
| 
                                            
                                                Rödbetor och polka- eller gulbetor
                                            
                                     | 800 g | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Olivolja
                                            
                                     | 2 msk | 
| 
                                            
                                                Flingsalt
                                            
                                     | 1 tsk | 
Vinägrett:
| 
                                            
                                                Olivolja
                                            
                                     | 4 msk | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Rödvinsvinäger
                                            
                                     | 2 msk | 
| 
                                            
                                                Salt och svartpeppar
                                            
                                     | 
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Näringsvärden, per port
Energi:
682 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 10,3 g | 
| Protein: | 9,4 % | 15,8 g | 
| Fett: | 63 % | 48,6 g | 
| Kolhydrater: | 27,6 % | 46,3 g | 
 
     
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
     
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
     
     
     
     
    