Panzanella med ädelost och grönkål
45 min
Brunch
Buffé
Huvudrätt
•
Panzanella är en härlig toskansk brödsallad perfekt att laga på dagsgammalt bröd. Ofta innehåller den tomater men här är det betor, grönkål och ädelost i salladen.
Ingredienser
|
Dagsgammalt ljust surdegsbröd
|
4 skivor |
|---|---|
|
Olivolja
|
2 msk |
|
Flingsalt
|
½ tsk |
|
Färsk grönkål
|
200 g |
| 140 g | |
|
Valnötter
|
1 dl |
Rostade betor:
|
Rödbetor och polka- eller gulbetor
|
800 g |
|---|---|
|
Olivolja
|
2 msk |
|
Flingsalt
|
1 tsk |
Vinägrett:
|
Olivolja
|
4 msk |
|---|---|
|
Rödvinsvinäger
|
2 msk |
|
Salt och svartpeppar
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
682 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 10,3 g |
| Protein: | 9,4 % | 15,8 g |
| Fett: | 63 % | 48,6 g |
| Kolhydrater: | 27,6 % | 46,3 g |