Paneerbowl med citronmarinerad zucchini och pistagenötter

40 min Brunch Huvudrätt Mellanmål
Paneerbowl med citronmarinerad zucchini och pistagenötter

Mättande bowl med massa smak. Den goda såsen bidrar med både krämighet och sälta och passar utmärkt som sås även till grillad kyckling.

Ingredienser

1 förp
Malen gurkmeja
2 krm
Olivolja
1 msk
Svartpeppar
Tomater
2
Rödlök
½
Rucola
50 g
Rostade pistagenötter
½ dl

Dressing:

1 dl
Japansk soja
1 msk

Krämiga gryn:

Matvete, bulgur eller mathavre
3 dl
Färsk basilika
1 kruka
Vitlöksklyfta
1
Chili flakes
½ tsk
Salt
2 krm

Citronmarinerad zucchini:

Zucchini
1
Citron, finrivet skal och saft
1
Salt
2 krm

Gör så här

  • Tärna osten och lägg i en skål. Blanda med gurkmeja, olivolja och nymald svartpeppar.
  • Tärna tomaterna. Skiva lök och skölj rucola. Grovhacka nötterna.

Dressing:

  • Blanda ingredienserna i en liten skål.

Krämiga gryn:

  • Koka grynen enligt anvisning på förpackningen.
  • Hacka basilika och vitlök. Lägg i en skål och blanda ner chili flakes, salt, gryn och 3 msk dressing.

Citronmarinerad zucchini:

  • Hyvla tunna remsor av zucchini med en potatisskalare eller osthyvel. Lägg i en skål och blanda med citronskal och -saft. Salta.
  • Stek osten 3-4 min i smör-&rapsolja.
  • Lägg grynen i skålar. Toppa med paneer, grönsaker och hackade nötter. Ringla över resterande dressing.
Klart!

Näringsvärden

Energi:

560 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 25 g
Kolhydrater: 53 g
Fett: 27 g
https://www.arla.se/recept/paneerbowl-med-citronmarinerad-zucchini-och-pistagenotter/