Paneer bowl

Paneer bowl

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(8 st)

15 min

Bowls är superpoppis, och något av det bästa med dem är att det är både enkelt och vackert att bara fylla en skål med dina favoriter! Testa till exempel denna läckra variant med marinerad paneer, söt mango och asien-inspirerad dressing.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 2 morötter
  • 1 avokado
  • 1 huvud romansallad
  • 225 g mangotärningar

Dressing:

  • 1 msk sesamolja
  • ½ msk flytande honung
  • 2 msk japansk soja
  • 2 tsk rostade sesamfrön

Gör så här

Gör så här

  1. Skär osten i tärningar. Blanda samman kryddor, sesamfrön och salt.
  2. Stek osten på medelvärme i en stekpanna i smör-&rapsolja. Tillsätt kryddblandningen, rör om försiktigt och fortsätt steka 3-5 min.
  3. Skala och skär morötterna i tunna slantar eller strimlor. Skala, kärna ur och skär avokadon i klyftor. Dela salladen i bitar. Rör ihop dressingen.
  4. Lägg grönsaker och frukt i skålar. Lägg på de stekta osttärningarna och ringla över dressingen.

Tips:

Det går naturligtvis bra att använda sina favoritgrönsaker i denna rätten.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 455 kcal
  • Protein: 28 g
  • Kolhydrater: 19 g
  • Fett: 28 g

Skriv ut

Källa: