Pan pizza
1 tim 30 min
Brunch
Buffé
Huvudrätt
•
&format=webp)
Pan pizza är en tjockare variant än den pizzan många är vana vid. Toppa pizzan med dina favoriter, eller gör som vi och toppa den med mozzarella, pepperoni och rödlök. Familjepizza på en plåt!
Ingredienser
Jäst
|
25 g |
---|---|
Ljummet vatten
|
4 dl |
Olivolja
|
2 msk |
Vetemjöl
|
8- 9 dl |
Salt
|
1 tsk |
Olivolja, till utbakningen
|
2 msk |
Topping:
Tomatsås till pizza
|
2 dl |
---|---|
300 g | |
Pepperoni
|
50 g |
Rödlök, skivad
|
1 |
Torkad oregano
|
ev 1 msk |
Gör så här
Degen kan också bakas ut i pan pizzaformar. Pensla formarna med olja innan degen trycks ut i dem.
Näringsvärden, per port
Energi:
904 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 6 g |
Protein: | 33,7 g |
Kolhydrater: | 104,7 g |
Fett: | 38,6 g |

