Pajdeg med ägg

Pajdeg med ägg

En lite lyxigare matpajsdeg där vi ersatt en del av vattnet med ägg för en mer porös och frasig paj.

Ingredienser

125 g
Vetemjöl
4 dl
Salt
1 krm
Ägg
2
Vatten
1 msk

Gör så här

  • Mixa smör, mjöl och ägg i en matberedare till en grynig massa.
  • Tillsätt vatten och mixa snabbt ihop till en smidig deg. Låt vila minst 30 min i kyl.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per sats

Energi:

1885 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per sats
Fiber: - 8,6 g
Protein: 7,3 % 33,9 g
Fett: 55 % 117,1 g
Kolhydrater: 37,7 % 175,1 g
https://www.arla.se/recept/pajdeg-med-agg/