Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Pajdeg till desserter
Pajdeg till desserter
50 min
Efterrätt
•
Kommentarer
Ett grundrecept för söta pajer. När du förgräddar skalet håller sig pajen spröd.
Andra liknande recept
10 min
Smuldeg
(213)
55 min
Glutenfri äppelpaj
(6)
1 tim 30 min
Citronmarängpaj
(752)
1 tim 30 min
Äppelpaj med mandel
(71)
2 tim
Äppel- och björnbärspaj
(23)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Skär smöret i tärningar. Lägg smör, mjöl och socker i en matberedare. Mixa till en grynig massa. Tillsätt vatten och mixa till en smidig deg
Tryck ut degen i en smord pajform och nagga pajdegen med en gaffel.
Ställ pajdegen i kylen ca 30 min eller i frysen ca 15 min. Detta för att degen inte ska falla ner från kanten när den förgräddas.
Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 min.
Klart!
Näringsvärden, per sats
Energi:
1640 kcal
Protein:
16 g
Kolhydrater:
155 g
Fett:
106 g
Ingredienser
Svenskt Smör från Arla®
125 g
Vetemjöl
3 dl
Strösocker
2 msk
Vatten
1½ msk
Andra liknande recept
10 min
Smuldeg
(213)
55 min
Glutenfri äppelpaj
(6)
1 tim 30 min
Citronmarängpaj
(752)
1 tim 30 min
Äppelpaj med mandel
(71)
2 tim
Äppel- och björnbärspaj
(23)
Budget
1 tim
Chokladpaj med valnötter
(89)
45 min
Rabarberpaj med maräng
(114)
1 tim
Limepaj
(148)
10 min
Glutenfri smuldeg
(43)
Budget
1 tim 30 min
Paj med cottage cheese och citron
(45)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum