Pajdeg till desserter

Pajdeg till desserter

50 min Efterrätt
Ett grundrecept för söta pajer. När du förgräddar skalet håller sig pajen spröd.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Skär smöret i tärningar. Lägg smör, mjöl och socker i en matberedare. Mixa till en grynig massa. Tillsätt vatten och mixa till en smidig deg
  • Tryck ut degen i en smord pajform och nagga pajdegen med en gaffel.
  • Ställ pajdegen i kylen ca 30 min eller i frysen ca 15 min. Detta för att degen inte ska falla ner från kanten när den förgräddas.
  • Värm ugnen till 200°.
  • Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 min.
Klart!
Energi:

1640 kcal

Protein: 16 g
Kolhydrater: 155 g
Fett: 106 g

Ingredienser

125 g
Vetemjöl
3 dl
Strösocker
2 msk
Vatten
1½ msk