Pajdeg till matpajer

35 min
Arbetstid: 5 min
Pajdeg till matpajer

Enkelt grundrecept på klassisk pajdeg till matpajer. Passar utmärkt när du vill göra en köttfärspaj, ostpaj eller kycklingpaj - dessutom snabb att göra! Görs på vetemjöl, vatten och smör. Låt pajdegen få vila i kylen minst 30 minuter innan användning.

Ingredienser

125 g
Vetemjöl
3 dl
Vatten
1½ msk

Gör så här

  • Mixa smör och mjöl i en matberedare till en grynig massa.
  • Tillsätt vattnet och mixa till en smidig deg. Låt vila minst 30 min i kyl.
  • Tryck ut degen tunt i en form med löstagbar botten, ca 23 cm i diameter. Låt stå i kyl ca 30 min.
  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft. Nagga och förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per sats

Energi:

1535 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per sats
Fiber: - 6,5 g
Protein: 4,3 % 16,1 g
Fett: 61 % 105,9 g
Kolhydrater: 34,7 % 131,2 g
https://www.arla.se/recept/pajdeg/