Frangipane

10 min Dessert
Frangipane

Frangipane är en söt mandelfyllning som ofta används i bakverk, särskilt i tårtor och pajer. Den är lätt att göra och ger en härlig, rik smak till bakverk. Frangipane består huvudsakligen av mandelmjöl, smör, socker och ägg. Vi smaksätter denna frangipane med vaniljpulver och citronzest!

Nytt

Ingredienser

125 g
Strösocker
1½ dl
Mandelmjöl
3 dl
Ägg
2
Vaniljpulver
1 krm
Citron, finrivet skal
1

Gör så här

  • Skär smöret i kuber. Lägg i en skål med sockret och vispa tills det blir mjukt och krämigt med en elvisp.
  • Tillsätt mandelmjölet och rör om tills allt blandas väl.
  • Tillsätt äggen ett i taget och vispa in varje ägg ordentligt. Rör i vanilj och finrivet citronskal.
  • Fyll ett förgräddat pajskal med frangipanblandningen och valfri frukt, t ex skivade äpplen eller aprikoser.
  • Grädda pajen enligt ditt recept eller mitt i ugnen på 175° eller 160° varmluft i 25-30 min, eller tills mandelkrämen stelnat till och ytan fått fin färg.
Klart!

Näringsvärden, per dl

Energi:

499 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Fiber: 3,1 g
Protein: 9,4 g
Kolhydrater: 29,5 g
Fett: 38,5 g
https://www.arla.se/recept/frangipane/