Frangipane
10 min
Dessert
•
&format=webp)
Frangipane är en söt mandelfyllning som ofta används i bakverk, särskilt i tårtor och pajer. Den är lätt att göra och ger en härlig, rik smak till bakverk. Frangipane består huvudsakligen av mandelmjöl, smör, socker och ägg. Vi smaksätter denna frangipane med vaniljpulver och citronzest!
Nytt
Ingredienser
125 g | |
Strösocker
|
1½ dl |
Mandelmjöl
|
3 dl |
Ägg
|
2 |
Vaniljpulver
|
1 krm |
Citron, finrivet skal
|
1 |
Gör så här
Näringsvärden, per dl
Energi:
499 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 3,1 g |
Protein: | 9,4 g |
Kolhydrater: | 29,5 g |
Fett: | 38,5 g |

