Grönkålspaj med julskinka
                                
                                    1 tim
                                
                                    Huvudrätt
                                    Lunch
                                    Matlåda
                                    Middag
                        
                    
                            Frysbar
                        
                
                
                    •
                    
            
         
    Ta tillvara på resten av julskinkan och grönkålen och gör en riktigt god paj som är både saftig och smakrik av ost och senap. Välj själv vilken form som passar tillfället.
Ingredienser
Pajskal:
| 75 g | |
| 
                                            
                                                Vetemjöl med fullkorn
                                            
                                     | 2½ dl | 
| ¾ dl | 
Fyllning:
| 
                                            
                                                Färsk grönkål
                                            
                                     | 100 g | 
|---|---|
| 2 msk | |
| 
                                            
                                                Syrad grädde 30%
                                            
                                     | 3 dl | 
| 75 g | |
| 
                                            
                                                Grovkornig senap
                                            
                                     | 1 msk | 
| 
                                            
                                                Grönsaksbuljong
                                            
                                     | 1 tärning | 
| 
                                            
                                                Ägg
                                            
                                     | 3 | 
| 
                                            
                                                Rest av julskinka
                                            
                                     | 150 g | 
| 
                                            
                                                Kokt rödbetor
                                            
                                     | 250 g | 
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Gör små portionspajer men sänk då tillagningstiden till ca 25 min.
Näringsvärden, per port
Energi:
364 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,1 g | 
| Protein: | 17,5 % | 15,7 g | 
| Fett: | 57,2 % | 23,5 g | 
| Kolhydrater: | 25,3 % | 22,7 g | 
 
     
     
     
    &format=webp) 
     
     
     
     
    &format=webp) 
     
     
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp)