Paj med cottage cheese och citron

1 tim 30 min Efterrätt
Frysbar
Paj med cottage cheese och citron

Denna paj är himmelskt god att bjuda på till efterrätt. Servera gärna färska bär till pajen.

Ingredienser

Pajdeg

125 g
Vetemjöl
3 dl
Vatten
2 tsk

Fyllning

Ägg
4
250 g
Hackad mandel
½ dl
Strösocker
1 dl
Vaniljsocker
1 tsk
Citron, rivet skal
1

Till servering

Blandade färska bär
200 g
2 dl

Gör så här

  • Hacka samman mjöl och smör till pajdegen. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
  • Tryck ut den i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kyl 30 min.
  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10 min. Sänk temperaturen till 175°.
  • Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna till ett fast skum.
  • Blanda äggulor, cottage cheese, mandel, socker, vaniljsocker och citron. Vänd ner äggvitorna i blandningen.
  • Häll fyllningen i pajskalet och grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.
  • Låt svalna och servera med färsk bär och vispad grädde.
Klart!

Näringsvärden, per Per port exklusive tillbehör

Energi:

435 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 11 g
Kolhydrater: 31 g
Fett: 29 g
https://www.arla.se/recept/paj-med-cottage-cheese-och-citron/