Kantarellpaj
1 tim 30 min
•
Arbetstid: 30 min
Buffé
Huvudrätt
Lunch
Matlåda
Middag
Tillbehör
Frysbar
•
Kantarellpaj är bland det godaste som finns, här med smakrik cheddarost i fyllningen. Servera gärna kantarellpajen med en fräsch och enkel sallad som låter de goda smakerna i pajen dominera.
Ingredienser
Pajskal:
| 125 g | |
|
Vetemjöl
|
3 dl |
|
Kallt vatten
|
3 msk |
Fyllning:
| 150 g | |
| 2 dl | |
| 1 dl | |
|
Ägg
|
3 |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Svartpeppar
|
2 krm |
|
Gul lök
|
1 |
|---|---|
|
Kantareller
|
400 g |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
|
Färsk körvel
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
396 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,6 g |
| Protein: | 11,2 % | 10,9 g |
| Fett: | 68,5 % | 30,7 g |
| Kolhydrater: | 20,3 % | 19,8 g |