Ostfrittata med kräftstjärtar

Ostfrittata med kräftstjärtar

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(28 st)

Ett av våra favoritskaldjur är kräftor. Här ligger de på en frittata.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Sallad:

  • ½ dl rapsolja
  • 1 msk pressad citron
  • salt
  • vitpeppar
  • 150 g kräftstjärtar
  • 70 g babyspenat
  • flingsalt
  • nymald vitpeppar
  • 1 kruka färsk dill

Gör så här

Gör så här

Vispa ihop ägg och grädde lätt och blanda ner osten. Salta och peppra. Stek frittatan på hög värme i smör en kort stund, ca 1 min. Stäng av värmen och rör försiktigt i frittatan, den ska vara krämig. Blanda olja och citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Blanda kräftstjärtar och spenat med vinägretten. Lägg salladen luftigt på frittatan. Strö över lite flingsalt och nymald vitpeppar. Garnera med dill.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 450 kcal
  • Protein: 27 g
  • Kolhydrater: 2 g
  • Fett: 38 g

Skriv ut

Källa: