Frittata med kantareller

Frittata med kantareller

45 min Huvudrätt
Smörstekta kantareller passar fint i denna lättlagade frittata. Underbart god som den är, eller bjud den till skinka eller korv.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Dela svampen i bitar och skär purjolöken i skivor. Fräs svampen i smör i en stor ugnssäker stekpanna.
  • Rör ner purjolöken och häll på grädde, fond, salt och peppar. Låt koka ihop utan lock 2–3 min.
  • Häll det i en bunke och låt svalna. Vispa ner äggen i svampröran.
  • Sätt ugnen på grill 250°.
  • Stek frittatan i smör i stekpannan ca 5 min tills den börjar stelna.
  • Strö över osten och gratinera i ugnen tills den får färg.
Klart!
Energi:

350 kcal

Protein: 19 g
Kolhydrater: 6 g
Fett: 27 g

Ingredienser

Kantareller
1 liter, ca 250 g
Purjolök
1
1 dl
Kantarellfond
1 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Ägg
6
2 dl