Ostfrittata med kräftstjärtar

20 min Huvudrätt Lunch Middag
Ostfrittata med kräftstjärtar

Ett av våra favoritskaldjur är kräftor. Här ligger de på en frittata.

Ingredienser

Sallad:

Rapsolja
½ dl
Pressad citron
1 msk
Salt
Vitpeppar
Kräftstjärtar
150 g
Babyspenat
70 g
Flingsalt
Nymald vitpeppar
Färsk dill
1 kruka

Gör så här

  • Vispa ihop ägg och grädde lätt och blanda ner osten. Salta och peppra.
  • Smält smöret i en en stekpanna och stek frittatan på hög värme en kort stund, ca 1 min. Stäng av värmen (låt pannan stå kvar på spisen) och rör försiktigt i frittatan, den ska vara krämig.
  • Blanda olja och citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Blanda kräftstjärtar och spenat med vinägretten.
  • Lägg salladen luftigt på frittatan. Strö över lite flingsalt och nymald vitpeppar.Garnera med dill.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

450 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 27 g
Kolhydrater: 2 g
Fett: 38 g
https://www.arla.se/recept/ostfrittata-med-kraftstjartar/