Ostfondue smaksatt med nejlika

Ostfondue smaksatt med nejlika

20 min Huvudrätt
Smakrik ostfondue att doppa bitar av ditt tärnade favoritbröd i. Det är mycket gott att servera en kopp te till ostfondue.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/ostfondue-med-kvibille-prast-smaksatt-med-nejlika/

Gör så här

  • Koka upp vinet med nejlikorna i en tjockbottnad gryta eller fonduegryta. Tillsätt osten lite i taget och låt den långsamt smälta under omrörning.
  • Blanda majsstärkelse och kirsch. Rör ner blandningen i ostmassan när den är slät och tjockflytande. Smaka av med salt och peppar.
  • Vira skinka runt grissini. Sätt övriga tillbehör på långskaftade gafflar.
  • Häll upp fonduen i 6 små varma portionsskålar eller servera direkt ur fonduegrytan. Doppa tillbehören i fonduen.
Klart!

Kirsch kan bytas ut mot rent brännvin.

Ingredienser

Torrt vitt vin
2½ dl
Hela kryddnejlikor
8
400 g
Majsstärkelse
1 tsk
Kirsch eller annat brännvin
1 msk
Salt och peppar
Till servering:
Grissini
Lufttorkad skinka
Brödtärningar
Torkade aprikoser
Valnötter