Ostfondue smaksatt med nejlika

Ostfondue smaksatt med nejlika

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(7 st)

Smakrik ostfondue att doppa bitar av ditt tärnade favoritbröd i. Det är mycket gott att servera en kopp te till ostfondue.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Till servering:

  • grissini
  • lufttorkad skinka
  • brödtärning
  • torkad aprikos
  • valnöt

Gör så här

Gör så här

Koka upp vinet med nejlikorna i en tjockbottnad gryta eller fonduegryta. Tillsätt osten lite i taget och låt den långsamt smälta under omrörning. Blanda majsstärkelse och kirsch. Rör ner blandningen i ostmassan när den är slät och tjockflytande. Smaka av med salt och peppar. Häll upp fonduen i 6 små varma portionsskålar eller servera direkt ur fonduegrytan. Vira skinka runt grissini. Sätt övriga tillbehör på långskaftade gafflar och doppa i fonduen.

Tips:

Kirsch kan bytas ut mot rent brännvin.

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag