Ostfondue smaksatt med nejlika

Ostfondue smaksatt med nejlika

Betyg

(4 st)

Smakrik ostfondue att doppa bitar av ditt tärnade favoritbröd i. Det är mycket gott att servera en kopp te till ostfondue.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Till servering:

  • grissini
  • lufttorkad skinka
  • brödtärningar
  • torkade aprikoser
  • valnötter

Gör så här:

Gör så här:

Koka upp vinet med nejlikorna i en tjockbottnad gryta eller fonduegryta. Tillsätt osten lite i taget och låt den långsamt smälta under omrörning. Blanda majsstärkelse och kirsch. Rör ner blandningen i ostmassan när den är slät och tjockflytande. Smaka av med salt och peppar. Häll upp fonduen i 6 små varma portionsskålar eller servera direkt ur fonduegrytan. Vira skinka runt grissini. Sätt övriga tillbehör på långskaftade gafflar och doppa i fonduen.

Tips:

Kirsch kan bytas ut mot rent brännvin.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem