
Ostfondue smaksatt med nejlika
Smakrik ostfondue att doppa bitar av ditt tärnade favoritbröd i. Det är mycket gott att servera en kopp te till ostfondue.
Ingredienser
Antal portioner
- 2½ dl torrt vitt vin
- 8 hela kryddnejlikor
-
400 g grovriven Arla Präst®
- 1 tsk majsstärkelse
- 1 msk kirsch
- salt och peppar
Till servering:
- grissini
- lufttorkad skinka
- brödtärning
- torkad aprikos
- valnöt
Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem
Gör så här
Gör så här
Koka upp vinet med nejlikorna i en tjockbottnad gryta eller fonduegryta. Tillsätt osten lite i taget och låt den långsamt smälta under omrörning. Blanda majsstärkelse och kirsch. Rör ner blandningen i ostmassan när den är slät och tjockflytande. Smaka av med salt och peppar. Häll upp fonduen i 6 små varma portionsskålar eller servera direkt ur fonduegrytan. Vira skinka runt grissini. Sätt övriga tillbehör på långskaftade gafflar och doppa i fonduen.
Tips:
Kirsch kan bytas ut mot rent brännvin.
Tips:
Kirsch kan bytas ut mot rent brännvin.
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut