Ostbrödskrans

2 tim
Arbetstid: 30 min
Brunch Buffé Mellanmål Tillbehör
Frysbar
Ostbrödskrans

Ljuvliga mjuka, fluffiga brödbullar som doppas i smält brie. Perfekt som buffébröd när man är många. Garnera gärna med färsk timjan.

Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Ingredienser

5 dl
Jäst
50 g
50 g
Salt
2 tsk
Strösocker
1 msk
Vetemjöl
ca 12 dl
Ägg
1
Flingsalt
200 g

Gör så här

  • Värm mjölken till fingervarmt, 37°. Smula jästen i en bunke. Häll över mjölken. Rör om tills jästen har löst sig.
  • Tillsätt smör, salt, socker och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under bakduk ca 45 min.
  • Värm ugnen till 200°.
  • Ta ut osten ur förpackningen. Hyvla av toppen på osten. Lägg den i mitten på en plåt med bakplåtspapper.
  • Arbeta degen på mjölat bakbord och forma den till en rulle. Dela den i 24 bitar.
  • Forma varje bit till en bulle och lägg runt osten som en krans i två rader. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.
  • Pensla bröden med uppvipsat ägg. Strö på flingsalt.
  • Grädda i mitten av ugnen 20-25 min. Garnera gärna med torkade tranbär och färsk timjan.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per bit

Energi:

173 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per bit
Fiber: - 1,1 g
Protein: 11,8 % 5 g
Fett: 32,8 % 6,4 g
Kolhydrater: 55,4 % 23,6 g
https://www.arla.se/recept/ostbrodskrans/