Örtrisotto med pilgrimsmusslor
45 min
Tillbehör
•
Svecia är utmärkt som smakförhöjare i en lyxig och krämig risotto. Servera risotton toppad med pilgrimsmusslor och salvia och droppa över lite olivolja.
Ingredienser
Örtjuice:
|
Rucola
|
60 g |
|---|---|
|
Färsk basilika
|
1 kruka |
|
Vatten
|
3 msk |
Risotto:
|
Schalottenlökar
|
2 |
|---|---|
|
Höns- eller kycklingbuljong
|
8 dl |
| 100 g | |
|
Risottoris
|
3 dl |
|
Vitt vin
|
1½ dl |
| 50 g | |
|
Salt och vitpeppar
|
|
|
Olivolja
|
3 msk |
|
Salviablad
|
16 |
|
Pilgrimsmusslor
|
12 |
Friterade salviablad och pilgrimsmusslor:
|
Pilgrimsmusslor
|
12 |
|---|---|
|
Olivolja
|
3 msk |
|
Salviablad
|
16 |
Gör så här
Örtjuice:
Risotto:
Friterade salviablad och pilgrimsmusslor:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
682 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6,1 g |
| Protein: | 6,9 % | 11,6 g |
| Fett: | 59,9 % | 46,2 g |
| Kolhydrater: | 29,4 % | 49,4 g |