Olivbröd med timjan

Olivbröd med timjan

Betyg

(13 st)

Ett imponerande bröd med mycket smak som är enkelt att baka! Går utmärkt att frysa.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 2 st

Gör så här:

Gör så här:

Smula jästen i en bunke och häll över vattnet. Rör om tills jästen löst sig. Tillsätt rumsvarmt smör, salt, honung, kvarg, rågmjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen smidig. Jäs under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Arbeta degen på mjölat bakbord. Baka ut två runda bröd. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Tryck ner oliverna i brödet. Låt jäsa övertäckta ca 30 min. Pensla med ägg och strö över timjan. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Pensla brödet med smält smör. Låt bröden svalna på galler under bakduk.

Tips:

Honungen kan bytas ut mot sirap.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem