Nudelwok med paneer, shiitake och koriander

Nudelwok med paneer, shiitake och koriander

30 min Huvudrätt
En smakrik wok fullproppad med fräscha grönsaker, nötter och örter. Paneerosten passar perfekt för att mildra den lite heta woksåsen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Blanda alla ingredienserna till woksåsen. Ställ åt sidan.
  • Koka nudlarna knappt klara. Häll av, skölj i kallt vatten och ställ åt sidan.
  • Skär osten i tärningar. Skiva svamp, lök och chili. Skär broccoli små buketter.
  • Hetta upp lite olja i en wok eller rymlig stekpanna. Stek osten runtom tills gyllene, ta upp och lägg på ett fat.
  • Stek svamp, lök , chili och broccoli i samma panna 2-3 min under omrörning. Blanda ner woksås och kokta nudlar. Fräs någon minut och ta från värmen.
  • Toppa woken med ost, cashewnötter och koriander. Servera med limeklyftor.
Klart!
Tips:

Woka bör man göra i en riktigt het panna. Tänk bara på att ständigt röra i maten.

Energi:

645 kcal

Protein: 40 g
Kolhydrater: 61 g
Fett: 26 g

Ingredienser

2 förp
Äggnudlar
200 g
Shiitakesvamp
150 g
Rödlök
1
Röd chili
1
Broccoli
1
Olja, till stekning
Woksås:
Vitlöksklyftor, pressade
3
Vatten
1 dl
Ostronsås
½ dl
Japansk soja
½ dl
Grovmalen svartpeppar
½ msk
Honung
2 msk
Riven färsk ingefära
2 msk
Ättiksprit 12%
2 tsk
Tillbehör
Saltrostade cashewnötter
100 g
Färsk koriander
1 kruka
Lime
1