Nudelwok med paneer, shiitake och koriander

Nudelwok med paneer, shiitake och koriander

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(3 st)

30 min

En smakrik wok fullproppad med fräscha grönsaker, nötter och örter. Paneerosten passar perfekt för att mildra den lite heta woksåsen.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

Woksås:

  • 3 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 dl vatten
  • ½ dl ostronsås
  • ½ dl japansk soja
  • ½ msk grovmalen svartpeppar
  • 2 msk honung
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 2 tsk ättiksprit 12%

Tillbehör

  • 100 g saltrostade cashewnötter
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 lime

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienserna till woksåsen. Ställ åt sidan.
  2. Koka nudlarna knappt klara. Häll av, skölj i kallt vatten och ställ åt sidan.
  3. Skär osten i tärningar. Skiva svamp, lök och chili. Skär broccoli små buketter.
  4. Hetta upp lite olja i en wok eller rymlig stekpanna. Stek osten runtom tills gyllene, ta upp och lägg på ett fat.
  5. Stek svamp, lök , chili och broccoli i samma panna 2-3 min under omrörning. Blanda ner woksås och kokta nudlar. Fräs någon minut och ta från värmen.
  6. Toppa woken med ost, cashewnötter och koriander. Servera med limeklyftor.

Tips:

Woka bör man göra i en riktigt het panna. Tänk bara på att ständigt röra i maten.

Tips:

Osten kan bytas ut mot t ex kycklinglårfilé, skuren i mindre bitar.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 645 kcal
  • Protein: 40 g
  • Kolhydrater: 61 g
  • Fett: 26 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag