Nudelwok med paneer, shiitake och koriander
30 min
•
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
Varmrätt
•
En smakrik wok fullproppad med fräscha grönsaker, nötter och örter. Paneerosten passar perfekt för att mildra den lite heta woksåsen.
Ingredienser
| 2 förp | |
|
Äggnudlar
|
200 g |
|
Shiitakesvamp
|
150 g |
|
Rödlök
|
1 |
|
Röd chili
|
1 |
|
Broccoli
|
250 g |
|
Olja, till stekning
|
2 msk |
Woksås:
|
Vitlöksklyftor, finrivna
|
3 |
|---|---|
|
Vatten
|
1 dl |
|
Ostronsås
|
½ dl |
|
Japansk soja
|
½ dl |
|
Grovmalen svartpeppar
|
½ msk |
|
Honung
|
2 msk |
|
Riven färsk ingefära
|
2 msk |
|
Ättiksprit 12%
|
2 tsk |
Tillbehör
|
Saltrostade cashewnötter
|
100 g |
|---|---|
|
Färsk koriander
|
1 kruka |
|
Lime
|
1 |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Woka bör man göra i en riktigt het panna. Tänk bara på att ständigt röra i maten.
Näringsvärden, per port
Energi:
690 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 8 g |
| Protein: | 24,7 % | 42 g |
| Fett: | 39,7 % | 30,9 g |
| Kolhydrater: | 35,6 % | 60,5 g |