Nudelsallad med räkor
40 min
•
Arbetstid: 40 min
Huvudrätt
Kvällsmat
Lunch
Middag
•
Sväng ihop en färgglad sallad med nudlar, mycket grönt och krämig dressing. Glasnudlar är gjorda av mungbönor och kokar på ett kick.
Ingredienser
Nudelsallad:
|
Glasnudlar
|
150 g |
|---|---|
|
Soja
|
2 msk |
|
Rostade sesamfrön
|
1 msk |
|
Sesamolja
|
1 tsk |
|
Flytande honung
|
1 msk |
|
Färsk sparris
|
4 |
|
Rödlök
|
1 |
|
Sockerärter
|
1 ask |
|
Rädisor
|
4 |
|
Salladslökar
|
2 |
|
Röd chili
|
1 |
|
Skalade räkor
|
250 g |
|---|---|
|
Hackade cashewnötter
|
1 dl |
|
Färsk koriander
|
1 kruka |
|
Lime
|
1 |
Dressing:
| 2 dl | |
|
Japansk soja
|
2 msk |
|
Riven färsk ingefära
|
1 msk |
|
Saft och skal från lime
|
1 |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
426 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,6 g |
| Protein: | 19 % | 19,9 g |
| Fett: | 33,4 % | 16,1 g |
| Kolhydrater: | 47,6 % | 50 g |