
Nudelsallad med citrondressing
Frisk, fräsch nudelsallad med äggnudlar som serveras med en krämig dressing på matyoghurt där citron och ingefära slår an tonen.
Ingredienser
Receptet gäller för 10 bufféportioner
- 200 g äggnudlar
-
2 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja
- 2 ml pressad citronsaft
- 1 tsk malen ingefära
- ½ tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 2 salladslökar
- 1 gurka
- 2 liter blandad grönsallad
Citrondressing:
-
3 dl Arla Köket® matyoghurt
- rivet skal och pressad saft av ½ citron
- 1 pressad vitlöksklyfta
- ½ tsk salt
- 1 krm svartpeppar
Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem
Gör så här
Gör så här
Koka nudlarna. Spola dem hastigt i kallt vatten och låt rinna av. Rör i smör-&rapsolja, citronsaft, ingefära, salt och peppar. Strimla salladslöken på snedden. Skala gurkan och dela den på längden. Gröp ur kärnorna och hyvla gurkan i tunna strimlor med en osthyvel. Blanda ihop dressingen. Hit kan man förbereda. Blanda nudlarna med alla grönsaker. Lägg upp på ett fat och ringla lite dressing över, servera resten till.
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut