Nudelsallad med citrondressing

Nudelsallad med citrondressing

Betyg

(22 st)

Frisk, fräsch nudelsallad med äggnudlar som serveras med en krämig dressing på matyoghurt där citron och ingefära slår an tonen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 bufféportioner

  • 200 g äggnudlar
  • 2 msk Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 2 ml pressad citronsaft
  • 1 tsk malen ingefära
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 salladslökar
  • 1 gurka
  • 2 liter blandad grönsallad

Citrondressing:

Gör så här:

Gör så här:

Koka nudlarna. Spola dem hastigt i kallt vatten och låt rinna av. Rör i smör-&rapsolja, citronsaft, ingefära, salt och peppar. Strimla salladslöken på snedden. Skala gurkan och dela den på längden. Gröp ur kärnorna och hyvla gurkan i tunna strimlor med en osthyvel. Blanda ihop dressingen. Hit kan man förbereda. Blanda nudlarna med alla grönsaker. Lägg upp på ett fat och ringla lite dressing över, servera resten till.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem