Nudelsallad med chili och spenat

Nudelsallad med chili och spenat

30 min
Lättlagad nudelsallad med gurka och babyspenat i en härlig blandning av asiatiska smaker och med lite sting av chili. Gott tillbehör till kött eller kyckling.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
  • Kyl dem i kallt vatten och blanda med salt, honung, lime och sesamfrön.
  • Skiva salladslök och chili tunt. Hyvla gurkan på längden.
  • Varva alla ingredienser i skålar.
  • Rör ihop ingredienserna till chilidressingen.
  • Gott till grillat kött eller kyckling.
Klart!
Energi:

290 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 33 g
Fett: 16 g

Ingredienser

Glasnudlar
100 g
Salt
½ tsk
Flytande honung
1 msk
Rivet skal och saft av lime
Rostade sesamfrön
2 msk
Salladslökar
2
Urkärnad röd chili
½
Gurka
½
Babyspenat
½ liter
Hackad malen koriander
½ dl
Chilidressing:
2 dl
Sweet chilisås
2 msk
Riven färsk ingefära
1 tsk