Nougatkulor

30 min
Nougatkulor

Imponera med härligt chokladiga kulor med hemlig nougatgömma. Variera med att doppa kulorna i mörk, ljus och vit choklad om du vill.

Ingredienser

Nougat, kylskåpskall
150 g
Mandelmassa
200 g
Mörk choklad
200 g
Flingsalt
1 krm

Gör så här

  • Skär nougaten i 30 bitar. Rulla alla bitar till en liten kula.
  • Kavla ut mandelmassan tunt mellan 2 bakplåtspapper. Dela i 30 fyrkanter.
  • Lägg nougatkulorna i mitten av alla små mandelmassabitar och tryck ihop mandelmassan runt om.
  • Hacka chokladen och smält i mikro eller över vattenbad. Doppa alla bitar i chokladen, lägg på galler.
  • Strö över flingsalt och låt stelna. Förvara kulorna svalt i en burk med lock.
Klart!

Näringsvärden, per styck

Energi:

95 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 2 g
Kolhydrater: 9 g
Fett: 6 g
https://www.arla.se/recept/nougatkulor/