Nötter i ganache

20 min
Nötter i ganache

Ganache är en kräm med grädde och choklad. Blanda i rostade nötter och få ett lyxigt godis med mindre socker.

Ingredienser

Blandade nötter
200 g
Mörk choklad ca 50%
200 g
1½ dl
Salt
2 krm

Gör så här

  • Rosta nötterna i en torr varm stekpanna. Hacka chokladen.
  • Koka upp grädden i en kastrull. Ta från värmen. Tillsätt choklad och salt och rör tills chokladen har smält.
  • Vänd ner nötterna och häll ut smeten på ett smörpapper. Låt stelna och skär sedan i bitar. Förvara i kylskåp.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per st

Energi:

70 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 0,4 g
Protein: 11,1 % 1,9 g
Fett: 70,9 % 5,6 g
Kolhydrater: 18 % 3,1 g
https://www.arla.se/recept/notter-i-ganache/