Nötpanerad lax med zucchinitagliatelle

Nötpanerad lax med zucchinitagliatelle

Betyg

(145 st)

Hyvlad och lättkokt zucchini är ett fräscht alternativ till pasta och ett gott tillbehör till lax i ugn toppad med nötter.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 2 dl bulgur

Gör så här:

Gör så här:

Börja med att koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen.

Sätt ugnen på 225°. Skär laxen i 4 portionsbitar. Salta och peppra. Pensla ovansidan med smör-&rapsolja och doppa i nötterna. Blanda grädde, rivet skal av citron, vitlök och ost i en ugnssäker form. Lägg i fisken. Tillaga i mitten av ugnen 10–15 min.

Hyvla zucchinin i tunna skivor och smaksätt med pressad saft av citron och olivolja. Servera laxen med bulgur och zucchini.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 745 kcal
  • Protein: 33 g
  • Kolhydrater: 35 g
  • Fett: 51 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem