Nori Maki
1 tim
Buffé
Förrätt
Huvudrätt
•
Bjud på Nori Maki fylld med lax, färskost och avokado när du vill ha det lite extra festligt. Toppad med en het majonnäs blir detta en riktig smaksensation. Se till att blöa händerna när du ska jobba med riset, då klibbar det mindre och allt blir mycket enklare!
Känt från Matkanalen
Ingredienser
Sushiris:
|
Rundkornigt ris, gärna sushiris
|
3 dl |
|---|---|
|
Vatten
|
4½ dl |
|
Risvinäger
|
1 dl |
|
Citron, pressad saft
|
½ |
|
Strösocker
|
½ dl |
|
Salt
|
½ msk |
Gochujangmajonnäs:
|
Majonnäs
|
½ dl |
|---|---|
|
Gochujang
|
1 msk |
|
Flytande honung
|
1 tsk |
|
Salt
|
1 krm |
Laxnori:
|
Noriark
|
5 |
|---|---|
|
Lax, gärna salmalax eller liknande
|
120 g |
| 100 g | |
|
Avokado
|
1 |
|
Färsk gräslök
|
Gör så här
Sushiris:
Majonnäs:
Laxnori:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
573 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,1 g |
| Protein: | 8,8 % | 12,4 g |
| Fett: | 40,7 % | 26,4 g |
| Kolhydrater: | 50,5 % | 71,2 g |