Nordafrikansk bönwok

Nordafrikansk bönwok

Betyg

(7 st)

Woka röda bönor, grönsaker, exotiska kryddor, citronsaft och russin och du har en mustig och ovanligt dekorativ rätt.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 aubergine
  • 1 zucchini
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk salt
  • 1 krm chilipulver
  • saft och finrivet skal av ½ citron
  • 1 burk kidneybönor à 400 g
  • ½ dl russin

Gör så här:

Gör så här:

Tillaga couscousen enligt anvisningarna på paketet. Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj och skär aubergine och squash i strimlor. Hetta upp olja och smör. Woka lök och vitlök när smöret blivit brunt. Tillsätt aubergine och squash och låt woka med 3–4 min. Tillsätt kryddor, citronsaft och citronskal. Spola hastigt av bönorna i kallt vatten och låt rinna av. Vänd ner bönor och russin i woken.

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

  • Energi: 420 kcal
  • Protein: 17 g
  • Kolhydrater: 60 g
  • Fett: 9 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem