Nordafrikansk bönwok

30 min Huvudrätt Lunch Middag Varmrätt
Nordafrikansk bönwok

Woka röda bönor, grönsaker, exotiska kryddor, citronsaft och russin och du har en mustig och ovanligt dekorativ rätt.

Ingredienser

Gul lök
1
Vitlöksklyfta
1
Aubergine
1
Zucchini
1
Rapsolja
1 msk
1 tsk
Malen spiskummin
1 tsk
Malen koriander
1 tsk
Salt
1 tsk
Chilipulver
1 krm
Citron, rivet skal och saft
½
Kidneybönor à 400 g
1 burk
Russin
½ dl

Gör så här

  • Tillaga couscousen enligt anvisningarna på paketet.
  • Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj och skär aubergine och squash i strimlor.
  • Hetta upp olja och smör i en wok eller stor panna. Woka lök och vitlök när smöret blivit brunt.
  • Tillsätt aubergine och squash och låt woka med 3–4 min. Rör ner kryddor, citronsaft och citronskal.
  • Spola hastigt av bönorna i kallt vatten och låt rinna av. Vänd ner bönor och russin i woken.
  • Servera bönwoken med couscous och en klick matyoghurt.
Klart!

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

Energi:

420 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 17 g
Kolhydrater: 60 g
Fett: 9 g
https://www.arla.se/recept/nordafrikansk-bonwok/