Nizzasallad med kall sås

Nizzasallad med kall sås

45 min Huvudrätt
En klassisk sallad från Franska Rivieran. Njut av läckra smakkombinationer och vackra färger.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/nizzasallad-med-kall-sas/

Gör så här

  • Koka potatisen, låt svalna.
  • Blanda ingredienserna till såsen. Låt stå kallt ca 30 min.
  • Koka haricots verts och spola dem kalla.
  • Skala löken. Skär potatis, lök och tomater i skivor. Dela salladen i bitar. Skala äggen och skär i klyftor.
  • Låt tonfisk och sardeller rinna av men spara 3 msk av oljan.
  • Blanda alla grönsaker med oljan i en vid skål. Lägg i äggklyftor, tonfisk, sardeller och oliver.
  • Ringla över lite av såsen. Servera resten av såsen till.
Klart!

Ingredienser

Färskpotatisar
4
Färsk haricots verts
250 g
Rödlök
½
Tomater
2
Sallad
4 dl
Kokta ägg
2
Tonfisk i olja
400 g
Sardellfiléer
1 burk
Svarta oliver
20
Sås:
2 dl
Pressad vitlöksklyfta
1
Finhackad gul lök
1 msk
Hackad färsk gräslök
2 msk
Salt
1 krm
Peppar
1 krm