Nizzasallad med kall sås

Nizzasallad med kall sås

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(31 st)

En klassisk sallad från Franska Rivieran. Njut av läckra smakkombinationer och vackra färger.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 4 färskpotatisar
  • 250 g färsk haricots verts
  • ½ rödlök
  • 2 tomater
  • 4 dl sallad
  • 2 kokta ägg
  • 400 g tonfisk i olja
  • 1 burk sardellfiléer
  • 20 svarta oliver

Sås:

  • 2 dl Arla® gräddfil Gräddfil 12%
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk finhackad gul lök
  • 2 msk hackad färsk gräslök
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar

Gör så här

Gör så här

Koka potatisen, låt svalna. Blanda ingredienserna till såsen. Låt stå kallt ca 30 min. Koka haricots verts och spola dem kalla. Skala löken. Skär potatis, lök och tomater i skivor. Dela salladen i bitar. Skala äggen och skär i klyftor. Låt tonfisk och sardeller rinna av men spara 3 msk av oljan. Blanda alla grönsaker med oljan i en vid skål. Lägg i äggklyftor, tonfisk, sardeller och oliver. Ringla över lite av såsen.

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag