Nizzasallad med kall sås

Nizzasallad med kall sås

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(13 st)

En klassisk sallad från Franska Rivieran. Njut av läckra smakkombinationer och vackra färger.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 4 färskpotatisar
  • 250 g färsk haricots verts
  • ½ rödlökar
  • 2 tomater
  • 4 dl sallad
  • 2 kokta ägg
  • 400 g tonfisk i olja
  • 1 burk sardellfiléer
  • 20 svarta oliver

Sås:

  • 2 dl Arla® gräddfil Gräddfil 12%
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk finhackad gul lök
  • 2 msk hackad färsk gräslök
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar

Gör så här:

Gör så här:

Koka potatisen, låt svalna. Blanda ingredienserna till såsen. Låt stå kallt ca 30 min. Koka haricots verts och spola dem kalla. Skala löken. Skär potatis, lök och tomater i skivor. Dela salladen i bitar. Skala äggen och skär i klyftor. Låt tonfisk och sardeller rinna av men spara 3 msk av oljan. Blanda alla grönsaker med oljan i en vid skål. Lägg i äggklyftor, tonfisk, sardeller och oliver. Ringla över lite av såsen.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem