Napoleonbakelse
45 min
•
Arbetstid: 30 min
Fika
•
Napoleonbakelse, även känd som mille feuille, är en utsökt fransk dessert. Denna delikata bakelse har en rik historia och är en favorit på konditorier över hela världen. Vi har fyllt denna napoleonbakelse med hallonsylt och vispgrädde smaksatt med vanilj. Vi toppar den med glasyr, färska hallon och pistagenötter.
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Ingredienser
|
Smördeg
|
ca 250 g |
|---|---|
|
Ägg
|
1 |
Gräddfyllning:
| 3 dl | |
|
Florsocker
|
3 msk |
|
Vaniljpulver
|
2 krm |
Hallonfyllning:
|
Fast hallonsylt
|
½ dl |
|---|
Glasyr:
|
Florsocker
|
1 dl |
|---|---|
|
Konc hallonsaft
|
1 msk |
Garnering:
|
Pistagenötter
|
50 g |
|---|---|
|
Färska hallon
|
100 g |
|
Oxalis
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per st
Energi:
335 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,6 g |
| Protein: | 5,1 % | 4,2 g |
| Fett: | 64,2 % | 24,3 g |
| Kolhydrater: | 30,7 % | 25,3 g |