Nachosemla
Nytt

Nachosemla

30 min
Fika Efterrätt
Nachosemla är något så underbart enkelt som vetetortillas som rostas krispiga i ugn med brynt smör, kardemumma och socker. Sedan dippas krispiga nachos i mandelmassakräm och lättvispad grädde. Lätt att laga och försvinnande gott!
https://www.arla.se/recept/nachosemla/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Bryn smöret under ständig omrörning. Häll smöret i en bunke. Tillsätt stött kardemumma och socker.
  • Skär tortillabröden i trekanter. Blanda bröden med kardemummasmöret.
  • Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper och rosta mitt i ugnen 18-20 min. Låt svalna på galler.
  • Riv mandelmassan och blanda med mjölk till en slät kräm. Vispa grädden luftig, gärna för hand. Lägg upp i skålar.
  • Dippa krispiga nachos i mandelmassa och grädde.
Klart!

För bästa resultat när du ska vispa din grädde kan du tänka på följande: Se till att både bunke och grädde är riktigt kall. Vispa långsamt med lätt lutad bunke för att tillåta luft att komma in, det gör grädden fluffigare. När det är lätt att bilda toppar med vispen är grädden luftig och färdig.

Energi:

492 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Fiber: 1,8 g
Protein: 6,7 g
Kolhydrater: 40,7 g
Fett: 33,9 g

Ingredienser

100 g
Stötta kardemummakärnor
1 tsk
Strösocker
3 msk
Vete tortillabröd, medium
4
Till servering:
Mandelmassa
200 g
½ dl
2 dl