Nytt
Nachosemla
30 min
Fika
Efterrätt
•
Nachosemla är något så underbart enkelt som vetetortillas som rostas krispiga i ugn med brynt smör, kardemumma och socker. Sedan dippas krispiga nachos i mandelmassakräm och lättvispad grädde. Lätt att laga och försvinnande gott!
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
För bästa resultat när du ska vispa din grädde kan du tänka på följande: Se till att både bunke och grädde är riktigt kall. Vispa långsamt med lätt lutad bunke för att tillåta luft att komma in, det gör grädden fluffigare. När det är lätt att bilda toppar med vispen är grädden luftig och färdig.
Energi:
492 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 1,8 g |
Protein: | 6,7 g |
Kolhydrater: | 40,7 g |
Fett: | 33,9 g |
Ingredienser
100 g | |
Stötta kardemummakärnor
|
1 tsk |
Strösocker
|
3 msk |
Vete tortillabröd, medium
|
4 |
Till servering:
Mandelmassa
|
200 g |
---|---|
½ dl | |
2 dl |