Morotsmacarons med ingefärskräm

Morotsmacarons med ingefärskräm

Betyg

(0 st)

Perfekt aptitretare! Överraska med matiga, sötsalta ostmakroner bakade på morotsjuice och med en fyllning av färskost smaksatt med chili- och ingefärskräm.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 30 st

Makroner:

  • 1½ morot
  • 1¼ dl strösocker
  • 4 äggvitor
  • 3 dl mandelmjöl
  • 2 dl florsocker
  • 1 krm orange karamellfärg

Fyllning:

Gör så här:

Gör så här:

Makroner:

Sätt ugnen på 175°. Riv moroten fint och krama ur saften. Mät upp 2 ½ msk morotssaft i en liten kastrull och tillsätt sockret. Koka upp och låt sjuda tills blandningen har en temperatur på 119°. Vispa 2 av äggvitorna i en bunke till en fast maräng med mjuka toppar. Tillsätt sockerlagen lite i taget under vispning och fortsätt vispa tills marängen har svalnat. Mixa mandelmjöl och florsocker i en matberedare 1 minut. Sikta genom fintrådig sil två gånger och blanda med de resterande ovispade äggvitorna och karamellfärgen. Vänd ner ⅓ av marängen. Vänd sedan försiktigt ner resten av marängen. Fyll smeten i spritspåse med rak tyll. Lägg bakplåtspapper på en plåt och spritsa rundlar stora som femkronor. Låt vila 30 minuter. Baka av i nedre delen av ugnen ca 15 minuter tills makronerna fått en hård skorpa och är krämiga i mitten.

Fyllning:

Dela, kärna ur och hacka chilin fint. Blanda ihop chilin med färskost och ingefära. Smaka av med salt. Bred eller spritsa fyllningen på hälften av makronerna och lägg på resterande som lock.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 85 kcal
  • Protein: 2 g
  • Kolhydrater: 8 g
  • Fett: 5 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem