Morotsbröd i långpanna
2 tim 30 min
Frukost
Mellanmål
Frysbar
•
Saftiga mortsbröd i långpanna med smak av fänkål- och anisfrön är ett måste nästa gång du ger dig på brödbak. Godast blir det när du äter dem nybakade med t ex ost som en maffig smörgås!
Ingredienser
|
Jäst
|
50 g |
|---|---|
| 50 g | |
| 5 dl | |
|
Morot, finriven (ca 2,5 dl)
|
200 g |
|
Honung
|
1 msk |
|
Grahamsmjöl
|
4 dl |
|
Vetemjöl ca 8-10 dl
|
ca 510 g |
|
Salt
|
1 tsk |
Pensling och garnering:
| ½ dl | |
|
Mortlad fänkålsfrön
|
½ msk |
|
Mortlad anisfrön
|
½ msk |
|
Vita sesamfrön
|
½ msk |
|
Svarta sesamfrön
|
½ msk |
|
Vallmofrön
|
½ msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per st
Energi:
145 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,5 g |
| Protein: | 11,8 % | 4,2 g |
| Fett: | 20,2 % | 3,3 g |
| Kolhydrater: | 68 % | 24,2 g |