Mjuk kaka
50 min
•
Arbetstid: 15 min
Frysbar
•
Grundrecept på mjuk kaka. Servera som den är eller smaksätt med din favoritkrydda - saffran, torkad frukt eller juliga pepparkakskryddor. Toppa gärna kakan med en krämig frosting.
Ingredienser
| 100 g | |
|
Strösocker
|
1½ dl |
|
Ägg
|
3 |
|
Vetemjöl
|
3 dl |
|
Bakpulver
|
1½ tsk |
|
Vaniljsocker
|
1 tsk |
| 1 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per st
Energi:
2267 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6,5 g |
| Protein: | 6,8 % | 38 g |
| Fett: | 43,9 % | 112,6 g |
| Kolhydrater: | 49,3 % | 275 g |