Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Mjölkchokladmousse
Mjölkchokladmousse
60+ min
Efterrätt
•
Se kommentarer
En mousse på svensk mjölkchoklad, en len njutning ihop med smörstekta päronklyftor.
Andra liknande recept
Budget
60+ min
Chokladmousse
(546)
45 min
Tårtbotten
(490)
60+ min
Vit chokladmousse
(1219)
Budget
60+ min
Passionsfruktsmousse
(10)
60+ min
Påsktårta
(45)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Skala päronen och skär dem i klyftor. Strö över socker. Stek dem mjuka i smör i en stekpanna på svag värme.
Låt päronen kallna och lägg dem i portionsskålar.
Vispa grädden hårt.
Bryt chokladen i bitar och smält den i vattenbad eller i mikrovågsugnen så att den bara blir mjuk. Stek dem mjuka i smör i en stekpanna på svag värme.
Rör sedan tills den smälter.Stek dem mjuka i smör i en stekpanna på svag värme. Ljus choklad är extra värmekänslig.
Rör ihop äggulorna i en skål. Tillsätt chokladen under kraftig omrörning.
Rör först i lite av grädden och sedan resten. Smaksätt ev med konjak.
Klicka moussen ovanpå päronen.
Låt moussen stå någon timme i kylen före servering.
Klart!
Ingredienser
Päron
3
Strösocker
2 msk
Svenskt Smör från Arla®
1 msk
Arla Ko® vispgrädde
2 dl
Mjölkchoklad
100 g
Äggulor
2
Konjak
ev 1 msk
Andra liknande recept
Budget
60+ min
Chokladmousse
(546)
45 min
Tårtbotten
(490)
60+ min
Vit chokladmousse
(1219)
Budget
60+ min
Passionsfruktsmousse
(10)
60+ min
Påsktårta
(45)
60+ min
Enkel chokladmousse
(116)
Nytt
60+ min
Charlotte russe
(7)
Vit chokladmoussetårta med passionsfrukt
(968)
Chokladmoussetårta
(389)
Budget
Tårta med hallonbavaroise och chokladganache
(354)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum