Mjölkchokladmousse med citrussallad
2 tim
•
Arbetstid: 1 tim
Dessert
Efterrätt
•
Mjölkchokladmousse går att förbereda i god tid och är uppskattad dessert som är populär i alla åldrar. Servera moussen med fräsch citrussallad och chokladkrisp på toppen.
Ingredienser
Mjölkchokladmousse:
|
Mjölkchoklad, 35-40% kakaohalt
|
200 g |
|---|---|
|
Gelatinblad
|
1 |
| 3 dl | |
| 1 dl |
Citrussallad:
|
Strösocker
|
1½ dl |
|---|---|
|
Torrt vitt vin
|
1 dl |
|
Vatten
|
½ dl |
|
Glöggkrydda à 37 g
|
1 påse |
|
Grapefrukt
|
1 |
|
Apelsin
|
1 |
|
Clementiner
|
2 |
Chokladkrisp:
| 50 g | |
|
Vetemjöl
|
5 msk |
|
Havregryn
|
2½ msk |
|
Kakao
|
1 msk |
|
Strösocker
|
2½ msk |
|
Strimlad färsk mynta
|
2 msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
491 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,2 g |
| Protein: | 4,2 % | 5,1 g |
| Fett: | 55,4 % | 30,8 g |
| Kolhydrater: | 38,6 % | 46,6 g |