Mjölkchokladkräm med smulkrisp

Mjölkchokladkräm med smulkrisp

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(10 st)

60+ min

Snabb chokladkräm som du kan göra en dag i förväg om du vill, bara att ta fram, garnera och servera. Hittar du inte frystorkade bär går färska lika bra!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Smulkrisp:

  • 1 msk frystorkade hallon

Gör så här:

Gör så här:

Hacka chokladen. Koka upp den syrade grädden, tillsätt chokladen och rör tills chokladen smält. Fördela chokladsmeten i 4 portionsglas, låt stelna i kyl ca 2 tim.

Sätt ugnen på 175°. Nyp ihop ingredienserna till smulkrispet. Fördela smulorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Låt kallna.

Toppa chokladkrämen med smulkrisp och hallon precis innan servering.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 415 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 30 g
  • Fett: 30 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem