Mjölkchokladkräm med smulkrisp

Mjölkchokladkräm med smulkrisp

60+ min Efterrätt
Snabb chokladkräm som du kan göra en dag i förväg om du vill, bara att ta fram, garnera och servera. Hittar du inte frystorkade bär går färska lika bra!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Hacka chokladen. Koka upp den syrade grädden, tillsätt chokladen och rör tills den smält.
  • Fördela chokladsmeten i 4 portionsglas, låt stelna i kyl ca 2 tim.
  • Sätt ugnen på 175°.
  • Nyp ihop ingredienserna till smulkrispet.
  • Fördela smulorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Låt kallna.
  • Toppa chokladkrämen med smulkrisp och hallon precis innan servering.
Klart!
Energi:

415 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 30 g
Fett: 30 g

Ingredienser

Mjölkchoklad
100 g
2 dl
Smulkrisp:
2 msk
Vetemjöl
½ dl
Strösocker
3 msk
Havregryn
2 msk
Salt
1 krm
Frystorkade hallon
1 msk