Misosmörglaserad rotselleri med lamm
1 tim
Huvudrätt
Varmrätt
•
Grillat lamm med ugnsbakad rotselleri som glaserats i misosmör. Serveras med krämig vitost, brynt citronsmör och rostat pankocrust med mandel.
Ingredienser
|
Rotselleri, ca 350 g
|
1 |
|---|---|
| 200 g | |
| 75 g | |
|
Misopasta
|
2 msk |
|
Panko
|
½ dl |
|
Rostad sötmandel
|
½ dl |
|
Citron
|
rivet skal och pressad saft av 1 |
|
Lammytterfilé
|
200 g |
|
Salt och peppar
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
611 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 10,5 g |
| Protein: | 12,8 % | 19,3 g |
| Fett: | 76,4 % | 52,8 g |
| Kolhydrater: | 10,8 % | 16,2 g |