Minipajer med kantareller

55 min
Arbetstid: 30 min
Buffé Förrätt
Frysbar
Minipajer med kantareller

Dessa läckra kantarellpajer passar utmärkt att bjuda på som tilltugg eller på en buffé. Höstens guld samsas med lagrad ost i små krsipiga pajskal.

Ingredienser

Pajdeg:

125 g
Vetemjöl
3 dl
Kallt vatten
2 msk

Fyllning:

Kantareller
200 g
Salladslök
1 knippe
1 msk
2 dl

Äggstanning:

Ägg
2
1 dl
1 dl
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Hacka samman smör och mjöl för hand eller i matberedare till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg.
  • Tryck ut degen i 15 små aluminiumformar. Låt stå i frysen 10 min. Förgrädda pajskalen i mitten av ugnen ca 10 min.
  • Ansa kantarellerna, låt de konserverade rinna av väl, och fräs dem i smör. Ansa och strimla salladslökarna. Fräs löken mjuk i smör.
  • Lägg kantareller, lök och riven ost i pajskalen. Vispa ihop ägg, mjölk och grädde. Salta och peppra.
  • Häll äggstanningen i pajformarna.Grädda i mitten av ugnen ca 15 min.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per st

Energi:

176 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 1 g
Protein: 9,2 % 4 g
Fett: 65,7 % 13,1 g
Kolhydrater: 25,1 % 10,9 g
https://www.arla.se/recept/minipajer-med-kantareller/