Chokladmaränger med pistage

Chokladmaränger med pistage

Betyg

(14 st)

Små söta maränger med choklad och pistagenötter. Ät dem som de är eller med glass och grädde. Gör många, de här små godbitarna går åt fort.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 100 st

  • 4 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 2 krm ättiksprit 12%
  • 50 g mörk choklad
  • 3 msk hackade pistagenötter

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 100°. Vispa vitorna till ett skum. Tillsätt socker och ättika, fortsätt vispa till ett fast skum. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Vänd försiktigt ner den smälta chokladen och nötterna i smeten. Klicka ut 100 små maränger på plåtar med bakplåtspapper. Grädda dem i nedre delen av ugnen ca 20 min. Stäng av ugnen och låt marängerna stå kvar minst 1 tim i ugnen.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 15 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 2 g
  • Fett: 1 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem