Chokladmaränger med pistage

Chokladmaränger med pistage

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(14 st)

Små söta maränger med choklad och pistagenötter. Ät dem som de är eller med glass och grädde. Gör många, de här små godbitarna går åt fort.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 100 st

  • 4 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 2 krm ättiksprit 12%
  • 50 g mörk choklad
  • 3 msk hackade pistagenötter

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 100°. Vispa vitorna till ett skum. Tillsätt socker och ättika, fortsätt vispa till ett fast skum. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Vänd försiktigt ner den smälta chokladen och nötterna i smeten. Klicka ut 100 små maränger på plåtar med bakplåtspapper. Grädda dem i nedre delen av ugnen ca 20 min. Stäng av ugnen och låt marängerna stå kvar minst 1 tim i ugnen.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 15 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 2 g
  • Fett: 1 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem