Mini toasts

Mini toasts

30 min Mellanmål
Små gyllenbruna nystekta toasts fyllda med sveciakräm. Skär i snittar och servera med tomatsallad och sallad med honung och pistagenötter.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/mini-toasts/

Gör så här

Sveciakräm:
  • Knäck äggen i en kastrull och värm på medelvärme under omrörning tills de börjar koagulera och sätta sig som en äggröra. Häll upp i en mixer.
  • Riv osten och tillsätt tillsammans med crème fraiche och smör. Mixa slätt och smaka av med salt.
  • Häll upp i en skål och ställ in i kylskåp.
Sallad med honung och pistage:
  • Skala och skiva löken tunt.
  • Vispa ihop honung, olja och vinäger i en skål.
  • Blanda nötter, lök och sallad med vinägretten precis innan servering.
Tomatsallad med rostad vitlök:
  • Skala och skiva vitlöken tunt.
  • Rosta i olivoljan i en stekpanna till gyllenbrun färg och häll upp i en bunke och låt svalna något.
  • Dela tomaterna. Blanda tomater och örter med vitlöksoljan och smaka av med salt och peppar.
Toast:
  • Bred sveciakräm på hälften av brödskivorna och lägg på resterande brödskivor som lock. Bred Bregott på utsidan av bröden.
  • Stek i stekpanna på medelvärme eller i smörgåsgrill tills bröden har en gyllenbrun yta.
  • Skär toastarna i små snittar och servera med salladen med honung och pistage samt tomatsalladen.
Klart!
Energi:

385 kcal

Protein: 7 g
Kolhydrater: 40 g
Fett: 21 g

Ingredienser

Sallad med honung och pistage:
Silverlök
1
Flytande honung
2 msk
Olivolja
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Rostade pistagenötter
½ dl
Småbladig sallad
60 g
Tomatsallad med rostad vitlök:
Vitlöksklyftor
4
Olivolja
½ dl
Baby plommontomater
250 g
Plockade färska blandade örter t ex basilika, persilja och körvel
1 dl
Salt och svartpeppar
Rostbröd
8 skivor
Bregott®
4 msk