Mini toasts

Mini toasts

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(0 st)

Små toasts, fyllda med svecia-kräm eller ädelost, du steker gyllenbruna och skär i snittar. Servera med tomatsallad och sallad med honung och pistagenötter.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Sallad med honung och pistage:

  • ½ dl pistagenötter
  • 1 silverlök
  • 2 msk flytande honung
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 60 g småbladig sallad

Tomatsallad med rostad vitlök:

  • 4 vitlöksklyftor
  • ½ dl olivolja
  • 250 g baby plommontomater
  • 1 dl plockade färska blandade örter t ex basilika, persilja och körvel
  • salt och svartpeppar

Toast:

  • 8 skivor rostbröd

Gör så här:

Gör så här:

Sallad med honung och pistage:

Hacka nötterna grovt och rosta i en torr stekpanna, låt svalna. Skala och skiva löken tunt. Vispa ihop honung, olja och vinäger i en skål. Blanda nötter, lök och sallad med vinägretten precis innan servering.

Tomatsallad med rostad vitlök:

Skala och skiva vitlöken tunt. Rosta i olivoljan i en stekpanna till gyllenbrun färg och häll upp i en bunke och låt svalna något. Dela tomaterna. Blanda tomater och örter med vitlöksoljan och smaka av med salt och peppar.

Toast:

Bred ädelost- eller sveciakräm på hälften av brödskivorna och lägg på resterande brödskivor som lock. Bred Bregott på utsidan av bröden. Stek i stekpanna på medelvärme eller i smörgåsgrill tills bröden har en gyllenbrun yta. Skär toastarna i små snittar och servera med salladen med honung och pistage samt tomatsalladen.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 385 kcal
  • Protein: 7 g
  • Kolhydrater: 40 g
  • Fett: 21 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem